2023. január 18., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 18 - SZERDA - 2 Krónikák 3

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Krónikák 3 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kr%C3%B3nika%203&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%203&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Isten templomának hegye, az áldások hegye. Az a hegy, ahová Salamon a templomot építette, az engedelmesség hegye volt. Évszázadokkal korában ide vitte fel fiát Ábrahám és engedelmességének jegyében kész volt őt feláldozni. Isten itt mutatta meg Ábrahámnak, hogyan fogja megszabadítani a világot. Itt mutatta meg, hogyan fékezi meg a pusztítót, aki romba akarja dönteni az egész emberiséget. Itt áldozott Dávid és itt állt meg a pusztító népszámlálása után. Itt mutatta be Isten a templomi szolgálatok és áldozatok által az embereknek, hogyan fogja megállítani a világ pusztítóját Jézus kereszthalála és áldozata árán.  

2.    Isten szereti és megérdemli a szépet. Salamon temploma gyönyörű volt pompájában és díszítésében, mert sem Dávid, sem Salamon nem sajnálták a legdrágábbat és legszebbet adni annak az Istennek, akitől ők olyan sok jót és szépet kaptak.

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 14. fejezet

14. fejezet – A HANGOS KIÁLTÁS (4. rész)

A Szentlélek képesíti a munkásokat

A nagy emberek közül csak kevesen vesznek részt az utolsó komoly munkában… Az Örökkévaló úgy munkálkodik napjainkban, ahogyan arra csak kevesen számítottak. Fel fog kelni, és közülünk azokat emeli magasra, akiket inkább Lelkének a kenete, mintsem tudományos intézmény tett alkalmassá. Viszont ezeket az iskolákat sem szabad megvetni vagy kárhoztatni, mert Istentől rendeltettek, a diákok azonban itt csak külső képesítéssel ruháztathatnak fel. Az Úr majd nyilvánvalóvá teszi, hogy Ő nem függ a tanult, önmagukat fontosnak tartó halandóktól (5T, 1882, 80, 82. o.).

Egyedül csak azoknak adatik meg a világosság, akik komolyan keresik azt, és boldogan fogadják az Ő szent szavából áradó isteni világosság minden sugarát. Atyánk e lelkek által mutatja majd meg azt a világosságot és hatalmat, amely az egész világot beragyogja dicsőségével (5T, 1889, 729. o.).

A lélek fegyelme, a szív és a gondolat tisztasága szükséges. E tulajdonságok értékesebbek a ragyogó tehetségnél, diplomatikusságnál vagy tudásnál. Az átlagos szellemi képességekkel rendelkező személy, aki megtanulta az engedelmességet az „így szól az Úr” iránt, alkalmasabb Isten munkájára, mint az, akinek van tehetsége, de azt helytelenül használja (RH, 1900. november 27.).

A munkásokat inkább a Lélek kenete fogja felkészíteni, mint az oktatási intézmények képzése. A hit és az ima emberei magasztos lelkesedéssel lépnek elő a Szentlélek indítására, hogy hirdessék, amit a menny Ura mond nekik (GC, 1911, 606. o.).

Isten még az írástudatlanokat is felhasználja

Akik elfogadják Jézus Krisztust személyes Üdvözítőjüknek, ki fogják állni az utolsó napok próbáit és megpróbáltatásait. Az Urukba vetett rendíthetetlen hitben megerősödve még az írástudatlan tanítványok is ellen tudnak állni a kételynek és a kérdéseknek, amiket a hitetlenség vonultat fel, és össze tudják zavarni a gúnyolódók bölcselkedéseit.

Jézus szónoki képességet és bölcsességet ad tanítványainak, így az ellenfeleik nem mondhatnak ellent és ellen sem állhatnak nekik. Akiket nem tudtak érveléssel legyőzni a sátáni csalások, majd határozott bizonyságot tesznek, s ez zavarba hozza az állítólag tanult embereket. A képzetlenek ajkáról olyan meggyőző erővel és bölcsességgel hangzanak el a szavak, hogy hallgatóik elfogadják az igazságot, és ezrek térnek meg bizonyságtételük nyomán.

Miért rendelkeznek az írástudatlan emberek ezzel az erővel, amivel a tanultak nem? Ők a Krisztusba vetett hitük által a tiszta és világos igazság légkörébe kerülnek, míg a tanult ember elfordul az igazságtól. Krisztus tanúja a szegény ember. Mivel nem tudnak a történelemhez vagy az úgynevezett magas tudományokhoz fordulni, így Isten Szavából gyűjtenek hatalmas bizonyítékokat. A Lélek ihletése alatt elmondott igazság oly tiszta és figyelemre méltó, és annyi vitathatatlan erőt hordoz, hogy bizonyságtételüknek lehetetlen ellenállni (8MR, 1905, 187–188. o.).

A gyermekek hirdetik az üzenetet

Még az iskolázatlanok közül is sokan hirdetik most az Úr Igéjét. A Lélek gyermekeket késztet, hogy induljanak el, és hirdessék a mennyből jövő üzenetet. A Szentlélek mindenkire kitöltetett, aki enged sugallatainak, és – az emberi szervezeteket elvetve, az azt működtető szabályokkal és óvatos módszerekkel együtt – a Lélek hatalmának erejével nyilatkoztatja ki az igazságot (Ev, 1895, 700. o.).

Amikor a mennyei lények látják, hogy az emberek már nem a Jézustól tanult egyszerűséggel akarják bemutatni az igazságot, Isten Lelke szó szerint gyermekeket késztet arra, hogy elmenjenek, és hirdessék az ennek a kornak szóló igazságot (SW, 1895, 66. o.).

1 megjegyzés: