2023. január 6., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 6 - PÉNTEK - 1 Krónikák 20

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Krónikák 20 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nika%2020&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%2020&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.   Isten és az óriások. Ebben a fejezetben több szó esik óriások legyőzéséről. Dávid és hadvezérei óriásokat győznek le Isten segítségével. Az óriások, csak számunkra jelentenek gondot. Istennek nem számít, hogy óriást vagy normál méretet kell legyőzni. A mi életünkben is lehetnek óriások, de Isten mindegyiknél nagyobb.  

2.   Isten nélkül a kis dolgok is óriási veszélyt jelentenek. Ez a fejezet arról a történetről beszél, amikor Dávid a palotában maradt, miközben a katonái az ellenséggel harcoltak, de nem említi a Betsabé eseményt. Sajnos a történetet ismerjük a Királyok könyveiből. Dávidot, aki legyőzte a Góliátot, akinek a katonái hasonló óriásokat győztek le, most legyőzi egy nő szépsége. Ez a történet arról beszél, hogy Istennel óriásokat is le lehet győzni, Isten nélkül az egyszerű kísértések is legyőznek.       

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 12. fejezet

12. fejezet – A ROSTÁLÁS (6. rész)

Látszólag elesik az egyház

Isten rostálása száraz falevélként fújja el a tömegeket (4T, 1876, 89. o.).

A polyvát felhőként röpíti el a szél, még olyan helyről is, ahol mi csak aranyló búzamezőket láttunk (5T, 1882, 81. o.).

Isten népét hamarosan tüzes megpróbáltatások érik, és a most valódinak és igaznak látszók nagy része hitvány fémnek bizonyul…

Mikor Krisztus vallását a leginkább lenézik, mikor leginkább megvetik törvényét, buzgalmunk ez idő tájt legyen a legforróbb, bátorságunk és határozottságunk a legrendíthetetlenebb. Kiállni az igazság és az igazságosság védelmében, amikor a többség elpártol tőlünk; az Úr harcainak megvívása, amikor kevés a bajvívó – ez lesz a mi próbánk. Abban az időben forróságot kell merítenünk mások hidegségéből, gyávaságukból bátorságot és hűséget árulásukból (5T, 1882, 136. o.).

Úgy tűnhet majd, mintha az egyház elesne, de nem bukik el. Megmarad, miközben a bűnösök kirostáltatnak Sionból – ekkor választják el a konkolyt az értékes búzától. Rettenetes megpróbáltatás lesz, azonban mindennek meg kell történnie (2SM, 1886, 380. o.).

A vihar közeledtével sokan azok közül, akik megvallották a harmadik angyal üzenetébe vetett hitüket, de nem szentelődtek meg az igazság iránti engedelmességgel, elhagyják helyüket, és átlépnek az ellenség soraiba (GC, 1911, 608. o.).

2 megjegyzés: