2023. január 5., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 5 - CSÜTÖRTÖK - 1 Krónikák 19

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Krónikák 19 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nika%2019&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%2019&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.   Az Isten és népe elleni összefogás kudarcot vall. Az ammóniak szövetségre léptek az arámokkal, hogy legyőzzék Izraelt. Miután Izrael csatát nyert, még több arámi lépett be a háborúba, de ez sem segített rajtuk, végül eldöntötték, hogy többé nem kelnek Ammón megsegítésére. Milyen logikátlan Ammón döntése? Emberekkel fog össze Isten ellen. Még, ha Arám nagy is, hol van Istenhez képest? Arám is beleesik ebbe a hibába. Amikor látja, hogy Izrael erősebb, még több arám harcost bevon. De vajon elég-e a nagyobb haderő Isten ellen? Az emberiség történelme sok példát szolgáltat arra, hogy emberek összefogtak Isten ellen. Az emberek ma is olyan esztelenek, mint hajdanán voltak. Emberekben, pénzben, haderőben, fegyverekben bíznak. Úgy gondolják, hogyha összefognak, legyőzhetik Istent, vagy azt a népet, amely hűséges Istenhez. Isten megígéri, hogy újra szembeszáll ellenségével és legyőzi azt.       

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 12. fejezet

12. fejezet – A ROSTÁLÁS (5. rész)

Hitehagyás az egyház vezetői között is

Akkor majd sok csillag kialszik a sötétben, akit eddig ragyogásáért csodáltunk (PK, 1914, 188. o.).

Olyanok, akiket Jézus nagy megtiszteltetésben részesített, a földi történelem utolsó jelenetei idején az ősi Izráel példáját követik… Elhagyják a Krisztus tanításaiban lefektetett nagyszerű elveket, emberi terveket igyekeznek megvalósítani, az Írásokat használják fel Lucifer romlott munkálkodása következtében elkövetett helytelen tetteik igazolására. Mindez csak megerősíti az embereket a félreértésben, és az igazság – amelyre szükségük lett volna, hogy visszatartsa őket a helytelen gyakorlattól – úgy folyik majd el a lélekből, mint a víz a lyukas edényből (13MR, 1904, 379, 381. o.).

Sokak életén majd meglátszik, hogy nem egyek Krisztussal, nem haltak meg a világnak, hogy vele élhessenek; és megszaporodik a hitehagyások száma a felelős állásokat betöltő emberek között (RH, 1888. szeptember 11.).

A megszenteletlen lelkészek kigyomláltatnak

A nagy kérdés, amelynek vitatása oly közel van [a vasárnaptörvény kiadása], kigyomlálja mindazokat, akik nem Istentől kapták megbízatásukat. Ő majd tiszta, igaz és megszentelt szolgálatról gondoskodik a késői eső idejére (3SM, 1886, 385. o.).

Sokan állnak szószékeinken a hamis prófécia fáklyájával a kezükben, amit Sátán pokoli lángja gyújtott meg…

Néhányan nem szenvedhetik tovább a bárkát, és elmennek közülünk. De nem tudnak falat emelni az igazság feltartóztatása érdekében, mert az folyton előre és felfelé halad, egészen a végig (TM, 1898, 409, 411. o.).

Lelkészek és orvosok hagyhatják el, és el is hagyják a hitet, amint az Ige is mondja. Ahogy Isten a szolgájának adott üzenetben kijelenti, ez bizonyosan bekövetkezik (7MR, 1906, 192. o.).

2 megjegyzés: