2023. január 13., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 13 - PÉNTEK - 1 Krónikák 27

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Krónikák 27 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nika%2027&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%2027&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

  1. Isten Dávid mellé hűséges embereket állít. A hűséges katonák, barátok, alattvalók nagyon fontosak. Dávid nyugalmát és békéjét szolgálta az, hogy hűséges emberek vették körül. Ez nem mindig volt így. Dávid többször is megtapasztalta életében, hogy emberek hűtlenek lettek hozzá és fellázadtak ellene. Ezért hálás volt azokért az időszakokért, amikor hűséges emberek szolgálták.  
  2. Hadseregre még egy olyan országban is szükség van, amelynek Isten a védelmezője. Azért, mert Isten véd bennünket, még bezárjuk a házunkat, bezárjuk az autónkat és lelakatoljuk a biciklinket. Nem hitetlenség az, ha lépéseket teszünk Istentől kapott javaink védelmére. Dávid sem volt hitetlen, amikor jól felfegyverzett és kiképzett hadsereget tartott fenn!         

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 13. fejezet

13. fejezet – A KÉSŐI ESŐ (6. rész)

Útkészítés a késői eső számára

Láttam, hogy senki sem részesülhet a „felüdülésben”, hacsak nem győzedelmeskedett már minden gyengeség, büszkeség, önzés, világ iránti szeretet vagy minden rossz szó és cselekedet fölött. Közeledjünk ezért egyre jobban az Úrhoz! Komolyan törekedjünk megvalósítani ama előkészületet, ami által képesek leszünk megállni a csatában Istenünk nagy napján! (EW, 1851, 71. o.).

Reánk bízták jellemhibáink gyógyítását, hogy tisztítsuk meg a lélek templomát minden szennytől. Csak ezután árad ki ránk a késői eső, ahhoz hasonlóan, ahogy egykor a korai eső hullott a tanítványokra pünkösd napján (5T, 1882, 214. o.).

Sátán semmitől nem fél annyira, mint hogy Isten népe megtisztítja az utat, és eltávolít minden akadályt, hogy az Úr kiáraszthassa Lelkét elbágyadt egyházára… Minden kísértésnek, minden nyílt vagy titkos ellentétes befolyásnak sikeresen ellen lehet állni: „nem erővel, sem hatalommal, hanem az én Lelkemmel! Azt mondja a Seregeknek Ura” (Zak 4:6) (1SM, 1887, 124. o.).

A késői eső el fog jönni, és Isten áldása majd mindenkit betölt, aki megtisztíttatott a szennytől. Ma kell átadnunk magunkat Jézus Krisztusnak, hogy alkalmassá tehessen az Úr színétől jövő felüdülés idejére – alkalmassá a Szentlélek keresztségére (1SM, 1892, 191. o.).

Krisztus tevékeny munkása

Amikor a gyülekezetek élő, dolgozó közösséggé alakulnak, őszinte kérésükre válaszul megkapják a Szentlelket… Akkor a menny csatornái megnyílnak, hogy kiárasszák rájuk a késői esőt (RH, 1890. február 25.).

Isten Lelkének nagy kiárasztása, amely dicsőségével fogja beragyogni az egész földet, nem jön el addig, amíg nem vagyunk megvilágosodott nép, amely tapasztalatból tudja, mit jelent az Üdvözítővel együtt dolgozni. Amikor teljes szívvel, egészen odaszenteljük magunkat Krisztus szolgálatára, Isten ezt a tényt a Szentlélek mérték nélküli kiárasztásával ismeri el; de ez nem történik meg addig, amíg az egyház legnagyobb része nem válik a menny munkatársává (ChS, 1896, 253. o.).

Amikor majd eltűnik a tunyaság és lustaság szégyene az egyházból, az Úr Lelke kegyelmesen megnyilatkozik. Isteni erő nyilvánul meg, és az egyház meglátja a seregek Urának gondviselő munkáját (9T, 1909, 46. o.).

2 megjegyzés: