2023. január 19., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 19 - CSÜTÖRTÖK - 2 Krónikák 4

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Krónikák 4 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kr%C3%B3nika%204&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%204&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Istennél mindennek megvan a szerepe. Salamon nagy gonddal és részletességgel elkészíti a templom felszereléseit és berendezéseit, aminek mind megvan a szerepe és az üzenete. Isten nem alkot felesleges dolgokat. Salamon tudatában volt, hogy az építendő templom Izrael nemzetének lelki otthona lesz. Bár a négy fal képtelen befogni Isten végtelen nagyságát, de valamit visszatükröz majd Isten fenségéből, dicsőségéből. Mindehhez tudta, méltó épület, méltó felszerelések szükségesek.  

2.    Isten a legapróbb részletekre is odafigyel. Mózeshez hasonlóan Salamon is a legapróbb részletekig odafigyel mindennek a megtervezéséhez és kivitelezéséhez. Isten is ugyanezt tette a maga szintjén, amikor megalkotta a világunkat. Ámulatba ejt bennünket, hogy Isten a Világegyetem Ura ekkora figyelmet fordít(ott) a legapróbb részletekre is. A megváltásunkat is ugyanilyen részletességgel és pontossággal tervezte meg és valósította meg. Ezért végtelenül hálásak lehetünk.

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 14. fejezet

14. fejezet – A HANGOS KIÁLTÁS (5. rész)

Az angyalok szolgálata

Az emberek értelmét mennyei angyalok késztetik a Biblia témáinak vizsgálatára. Sokkal nagyobb munkát végeznek majd az eddiginél, és annak semmi dicsősége nem a miénk, mert ők dolgoznak éjjel és nappal, hogy az üdvösség örököseit szolgálják (CW, 1875, 140. o.).

Világunkban nagyon sok Kornéliushoz (ApCsel 10) hasonló férfi él… Isten ugyanúgy munkálkodik ezekért az igaz zászlóvivőkért, mint egykor a századosért… Megismerik az Atyát, amiként Korné¬lius is a mennyei angyalok látogatása nyomán (Letter, 1904, 197. o.).

Amikor az isteni hatalom emberi erőfeszítéssel egyesül, a munka úgy fog terjedni, mint a tűz a tarlón. Isten majd olyan eszközöket alkalmaz, hogy eredetük felfogására mi képtelenek leszünk. Angyalok fogják végezni a munkát, amely végrehajtásának áldását emberek élvezhették volna, ha nem hanyagolják el, hogy Isten elvárásainak eleget tegyenek (1SM, 1885, 118. o.).

Egész világra kiterjedő üzenethirdetés

A harmadik angyal üzenetének hirdetéséhez csatlakozó másik hírnök majd az egész földet beragyogja dicsőségével. Ez a szakasz az egész világra kiterjedő, rendkívüli erővel végzett munkáról jövendöl… Isten szolgái szent lelkesedéstől fénylő arccal sietnek egyik helyről a másikra, hogy terjesszék a mennyei üzenetet. Az egész földön ezernyi hangon szólal meg a figyelmeztetés (GC, 1911, 611–612. o.).

A negyedik angyal mondanivalóját most a világ minden részére el kell juttatni. Ez lesz az aratás üzenete, és az egész földet Isten dicsősége fogja beragyogni (Letter, 1900, 86. o.).

Amikor valóban ránk tör az üldözés vihara… akkor a harmadik angyal üzenete hangos kiáltássá erősödik, és a föld fénylik az Úr dicsőségétől (6T, 1900, 401. o.).

Az Egyesült Államok minden városában hirdetni fogják az igazságot. A világ összes országa meghallja a figyelmeztető üzenetet! (GCB, 1903. március 30.). {

A hangos kiáltás idején az egyház, felmagasztalt Urának gondviselő támogatásával, olyan hatalmasan fogja terjeszteni a megváltás ismeretét, hogy minden nagy- és kisvárosba eljut a világosság (Ev, 1904, 694. o.).

Közvetlenül előttünk van a válság. A Szentlélek erejével hirdessük az utolsó napoknak szóló nagy igazságokat! Még egy kevés idő, és mindenki meghallja a figyelmeztetést, és meghozza döntését. És akkor eljön a vég (6T, 1900, 24. o.).    

Királyok, törvényhozók, vezető testületek elé jut el az üzenet

Most lehetetlennek látszik számunkra, hogy bárkinek is egymagában kellene megállnia, de ha Isten valaha is szólt általam, állítom: el fog jönni az az idő, amikor vezető testületek elé visznek bennünket, és ezrek elé kell állnunk az Ő nevéért, és hitét kinekkinek meg kell indokolnia. Akkor a legsúlyosabb kritika zúdul minden, az igazság oldalán lévő álláspontra. Tanulmányoznunk kell hát Isten szavát, hogy tudjuk, miért hiszünk az általunk védelmezett tanításokban! (RH, 1888. december 18.).

Sokakat törvényszékek elé állítanak, míg némelyeket királyok és világi bölcsek elé, hogy számot adjanak hitükről. Akik csak felületesen értik az igazságot, képtelenek lesznek az Írásokat világosan kifejteni, és hitüket határozottan indokolni. Összezavarodnak, és emiatt szégyenkezniük kell. Senki ne képzelje, hogy neki nincs szüksége tanulásra, mert nem prédikál a szent szószéken. Nem tudod, mit kívánhat tőled a Mindenható (FE, 1893, 217. o.).

1 megjegyzés: